Oleovit D3

0 Orders
#OTC 001
In stock
357L

Description

Oleovit D3

15 ml

1 ml = 36 pika

1 pikë = 400 I.E. Vitamin D3

Përmban Colecalciferol, i cili ndihmon ne rregullimin e balances se kalçiumit, foslfateve dhe acidit citrik.
Përdoret në parandalimin dhe trajtimin e rakitizmit, parandalimin dhe terapinë e mungesës së vitaminës D, si mbështetje e terapisë së osteoporozës, dhe në hipoparatiroidizëm.

Lloji i aplikimit: Pikojeni drejtpërdrejt në gojë ose në një lugë me lëng.

0-3 vjeç: 1-2 pika në ditë.
4-18 vjeç: 1-3 pika në ditë.
19-70 vjeç: 1-4 pika në ditë.
Mbi 70 vjeç: 2-4 pika në ditë.

Përdorimi gjatë shtatzënisë/ushqyerjes me gji:
Aplikimi është i mundur.  Për dozimin pyesni mjekun tuaj.

Paralajmërime:
Përcaktoni shkallën e mungesës së vitaminës D duke përcaktuar 25-hidroksi-vitaminë D (maks. 80 ng/ml, rrezik për shëndetin ne vlerat nga 150 ng/ml). Kujdes me administrimin shtesë të vitaminës D në sarkoidozë ose osteoporozë të imobilizuar.

Kontrollet e rekomanduara:

  • kalçiumi në serum dhe urinë
  • veshkat.

*Në raste mbidozimi rekomandohet  dietë e kufizuar në kalçium, kalçitonin, glukokortikoide.

Brand

Oleovit

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Oleovit D3”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Open chat
Powered by