Orimir Junior

0 Orders
#TecnoPharma 001
In stock
1,600L

Description

Orimir Junior

Shurup 100 ml

Orimir Junior është një shtesë ushqimore e dobishme për të ndihmuar funksionet fiziologjike të traktit urinar

Përbërësit aktivë: Boronicë – fruta të boronicës së kuqe (Vaccinium macrocarpon Aiton) , mështeknë – Betula pendula Roth.) gjethet e saj, vitaminë C (Acid-L-askorbik) .

Përbësit Doza 5 ml Doza 15 ml
Boronica 0.4 mg 1.2 mg
Mështekna 0.4 mg 1.2 mg
Vitamina C 15 mg 45 mg

Përbësit e tjerë:

Shurup sorbitoli,ujë. Antioksidant: Acidi citrik.
Ruajtës: Benzoat natriumi, sorbat kaliumi. Aromë ushqimi: Mjedër.

Dozimi dhe administrimi:

Fëmijët: 5 ml nga 1 deri në 3 herë në ditë ose në varësi të këshillës së mjekut.

Produkti mund të merret i pastër ose i holluar me ujë, lëngje frutash, etj. Prania e grimcave të vogla të pa tretura është për shkak të përqendrimit të ekstrakteve dhe nuk ndikon në cilësinë e produktit.

Tundeni para se ta përdorni.

Informacion mbi përbërësit:

Boronica: përbërësit aktivë që përmbahen në boronicë janë: flavonoide (katekina), antocianidina dhe antocianina, acide organike dhe vitamina. Ekstrakte të boronicës kohët e fundit janë zbuluar se frenojnë ngjitjen bakteriale në qelizat epiteliale të traktit urinar, pasi ato e bëjnë sipërfaqen e mukozave anti-ngjitëse, duke penguar aderimin e baktereve në epitelin urinar, përfshirë Escherichia coli (një patogjen shpesh përgjegjës për cistitin). Eshtë treguar se ekstrakti i boronicës pengon ngjitjen e Escherichia coli në epitelin e fshikëzës të ndërmjetësuar nga lektinat, në këtë rast të quajtura ngjitëse me 80%. Proantocianidinat janë të afta, in vitro, të pengojnë ngjitjen e shtameve të dhëmbëzuara të Escherichia coli P në qelizat epiteliale të fshikëzës urinare. Adezinat lokalizohen në fibrinat e pranishme në sipërfaqen bakteriale dhe janë të afta të ngjiten në receptorët specifikë të monosakaridit dhe/ose polisakaridit të vendosur në sipërfaqen e qelizave të epitelit të fshikëzës. Boronica jo vetëm që është në gjendje të zvogëlojë ngjitjen e baktereve në qelizat e fshikëzës por është gjithashtu e aftë të shkaktojë shkëputjen e rreth 70% të baktereve të aderuara më parë. Efekti frenues i ngjitjes bakteriale i kryer nga ky produkt arrin maksimumin e tij pas rreth 2 orësh pas gmarrjes nga goja dhe zgjat për rreth 2 orë. Studimet konfirmojnë që administrimi kronik i një ekstrakti të thatë të boronicës zvogëlon incidencën e cistitit. Studimet tregojnë se një ekstrakt i boronicës arrin një efekt të ngjashëm me atë të trimetoprim në parandalimin e infeksioneve të përsëritura të fshikëzës urinare.

Thupra: përbërësit aktivë që përmbahen në gjethet e thuprës janë: flavonoide të tilla si hiperozidi, glikozidet si luteolina dhe quercitrina, saponina dhe taninet. Gjethet e freskëta përmbajnë gjithashtu mbi 0.5% acid askorbik. Aktivitetet që mjekësia popullore njeh në thupër janë diuretike, anti-inflamatore dhe antiseptike. Administrimi oral i thuprës prodhon një rritje të diurezës; për më tepër është treguar gjithashtu se ekstrakte të thuprës kanë efekte antibakteriale kundër Staphylococcus aureus.

Vitamina C: përveç që ka një aktivitet të fortë antioksidant, ajo stimulon veprimin e qelizave përgjegjëse për mbrojtjen e trupit dhe studime të shumta kanë treguar efektivitetin e saj në trajtimin e infeksioneve në përgjithësi. Vitamina C është e dobishme në rritjen e mbrojtjes imune pasi është vërejtur eksperimentalisht se është në gjendje të: stimulojë prodhimin e interferoneve, të cilat mbrojnë qelizat nga sulmet virale; stimulojnë përhapjen e neutrofileve; mbrojnë proteinat nga inaktivizimi nga radikalet e lira të prodhuara gjatë proceseve oksiduese që ndodhin në neutrofile; stimulojnë sintezën e faktorit timik humoral dhe antitrupave të klasave IgG dhe IgM.

Brand

Orimir

Additional information

Formulimi

I përshtatshëm për

Sasia

100 ml

Veprimi

,

Open chat
Powered by